Te változol?

Saját bőrödön érzed a változást, a változás szükségességét. Elkezdeni, sohasem késő. Adatok, tények, elemzések és mindezek megélése egy átalakuló korszakból.

Így gondoljátok ti

A témáról

2011.02.09. 00:01 Medve11

Igen, csak így, ilyen egyszerű a cím. A témáról. Még a nem szakavatottak számára is sokat elárul, hogy természetesen valamilyen témáról lesz szó. Méghozzá eme nemes blog témájáról. :)

Mert amennyire maga a téma, a változás egyértelmű, olyannyira maga a fogalom tényleges, kézzel-tapintható része sajnos nagyon sok ember számára semmit sem jelent. Az átlag ember reggel felkel, megissza a kávéját, elszívja a cigijét, elmegy dolgozni (ha Magyarországon él az ember, akkor nagy valószínűséggel a szolgáltatóiparban vagy ahhoz kapcsolód iparágban dolgozik), telefonál, ebédel, este hazamegy, bekapcsolja a tévét, majd elalszik. A szociális háló, a szociális és gazdasági vívmányok pedig óvón-védőn, csendben dolgoznak körülötte (emberünk azért többnyire a fűtésszámlán felszisszen azért...), észre sem veszi, hogy mennyire penge élen táncol minden. Tényleg minden. Az étkezése, az utazása, a ruházkodása, a munkahelye, a lakása, egyszóval az élete.

Jogos a kérdés: miért?

A mai világ már annyira szövevényes, annyira bonyolult és egymásra épülő, kiegészülő, hogy egy apró kis elem, egyetlenegy apró rész üzemzavara, kiesése óriási károkat tud okozni. Márpedig, és itt jön be egy nagyon fontos mozgatórugó: a változás.

Bizony, a világ a mi "segítségünkkel" illetve anélkül is, változik. Ez pedig sok kis apró elem változását hozza magával, ami szép lassan (vagy villámgyorsan) hatalmas fordulatot eredményez. Ezeknek a jeleknek az elemzése, értelmezése lesz az első időkben a blog célja. Sőt, nem is csak az első időkben. De nem kell aggódni, a blog nem lesz száraz (bár lesz az is...), mindig igyekszem majd egy-egy videóval, zenével, önéletrajzi elemekkel feldobni a műsort.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a menetrend az első időkben meglehetősen döcögős lesz. Most én a küzdős korszakomat élem meg, ezért elég sok a (kötelező)dolog körülöttem, legalább nyár közepéig. De vagyok!

 

 

A képet innen metszettem

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa gazdaság természet infrastruktúra olaj állam szociális háló ember összeomlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása